Piata Romana, Intrarea Armasului, nr. 12, ap. 2, Bucuresti, Romania

E-mail: office@nbmedical.ro

Tel: 021.210.52.40 / 0732 846 883

Neinvaziv

Usor

Confortabil

Rapid

Sigur

Usor de depozitat

PRINCIPIUL DE FUNCTIONARE

Testul respirator pentru depistarea Helicobacter pylori HELIC ABT este un test gata de folosit pentru detectia calitativa a activitatii ureazei prin schimbarile nivelului de amoniac din aerul expirat la pacientii suspectati de o infectie cu Helicobacter pylori.
Testul este efectuat de catre medici gastroenterologi, medici generalisti si de catre personalul unitatilor medicale si permite testarea pacientului in orice loc sau situatie. Ambalajul si marimea sistemului de testare face din acesta un test usor de transportat si de folosit. Compozitia sensibila din interiorul tubului indicator permite detectarea infectiei cu Helicobacter pylori fara a folosi echipamente complexe sau makeri izotopi radioactivi. Senzitivitatea testului este de 87%, specificitatea fiind de 91%.

METODA

Testul se bazează pe înregistrarea kinetica a concentratiei de amoniac in aerul expirat al pacientului dupa ce a fost administrată o doză de uree 12C. Helicobacter pylori produce cantitati mari de ureaza care degradeaza ureea in amoniac. Tubul indicator isi schimba culoarea de la galben la albastru, violet sau gri verzui datorita prezentei amoniacului, astfel permite evaluarea rezultatelor in timpul testarii.

SCURTA DESCRIERE A PROCEDURII

Analiza constă in 2 parți. In partea I este detectat nivelul de baza al concentatiei de amoniac. In partea II o doza de uree (solutie din 0,5 g in 50 ml de apa) este ingerata si nivelul de incarcare este detectat. Dupa aceasta etapa primul nivel si al doilea nivel sunt comparate si se trage concluzia referitoare la prezenta infectiei cu Helicobacter pylori.

EXEMPLU DE TEST NEGATIV:

EXEMPLU DE TEST POZITIV:

Call Now Button