Piata Romana, Intrarea Armasului, nr. 12, ap. 2, Bucuresti, Romania

E-mail: office@nbmedical.ro

Tel: 021.210.52.40 / 0732 846 883

Instructiuni de utilizare

BIOCARD™ Helicobacter pylori IgG

UTILIZAREA DESTINATĂ
Biocard™ Helicobacter pylori IgG este un test pentru auto-testare acasă sau în cabinetele medicale, utilizat pentru detecția anticorpilor Helicobacter pylori dintr-o picătură de sânge din deget.

PRINCIPIUL TESTĂRII
Biocard™ Helicobacter pylori IgG este un test rapid și sensibil pentru autotestare acasă pentru detecția anticorpilor Helicobacter pylori din sânge. Este utilizat ca ajutor în diagnosticul infecției cu Helicobacter pylori, care poate fi corelat cu boala ulcerului peptic, inflamarea mucoasei gastrice duodenale și cu un risc crescut de cancer de stomac. Diagnosticul final al bolilor din lista de mai sus nu poate fi bazat doar pe rezultatele pozitive ale testării, ci trebuie confirmat de un doctor.

Testul are nevoie doar de o picătură de sânge din vârful degetului și poate fi efectuat și evaluat în 5 – 10 minute.

Continutul pachetului

1 casetă de testare în pungă de aluminiu  1 test

1 micropipetă în pungă de aluminiu

1 lanțeta sterilă automata alb-albastru

1 tampon îmbibat în alcool

1 plasture

1 tub continând 0,5 ml diluent

  • Soluție salină tamponată cu fosfat 0,01 M
  • Detergenți < 1,00 %
  • Oxid de sodiu 0,09 %

Instrucțiuni de utilizare

Pregatiri

Citiți cu atenție capitolele Pregătire și Procedura de testare înainte de testare!

Pentru a efectua testul, veți avea nevoie, de asemenea, de un cronometru. Efectuați testul într-un loc bine iluminat. Toate componentele necesare testului trebuie să fie la temperatura camerei.

1. Deschideți tubul diluentului de probă și plasați-l în gaura din spatele cutiei.

2. Luați și celelalte componente pregătite în fața dvs. Scoateți lanțeta automată, deschideți tamponul îmbibat cu alcool si plasturele.

3. Scoateți micropipeta și dispozitivul de testare din pungile de aluminiu.

4. După deschiderea cutiei de aluminiu a dispozitivului de testare, testul trebuie efectuat în următoarele 20 de minute.

Procedura de testare

1. Răsuciți capacul albastru subțire de protecție al dispozitilui de înțepare rotindu-l cu o rotire și trăgându-l direct. Lanțeta este acum gata de utilizare.

2. Este important ca mâinile să fie calde, deoarece este dificil de prelevat proba din vârful degetului rece. Mâinile reci pot fi încălzite prin spălare în apă caldă sau prin masarea degetului din care veți lua proba (se recomandă degetul mijlociu sau degetul inelar). Masati întregul deget, nu doar vârful acestuia. Curățați degetul cu un tampon îmbibat cu alcool. Așteptați până când degetul este uscat.

3. Apăsați lanțeta automată cu deschiderea rotundă strâns pe vârful degetelor curățate, nu în mijloc, ci puțin pe o parte. Apăsați ferm butonul albastru cu degetul mare pentru a activa acul. Puncția este practic nedureroasă.

4. Țineți degetul mai jos decât nivelul cotului și apăsați din vârful degetului până obțineți o picătură mare de sânge. Atingeți picătura de sânge cu vârful micropipetei, fără să stoarceți micropipeta Țineți micropipeta în poziție orizontală sau puțin înclinată în jos, astfel încât sângele să poată curge în micropipetă. Nu este nevoie să presați micropipeta în această etapă, deoarece va atrage automat proba de sânge pe linia de umplere (10 microlitri).

5. Goliți imediat micropipeta în diluantul de probă: puneți vârful micropipetului în interiorul diluantului și stoarceți micropipeta. Umpleți micropipeta cu diluantul și strângeți din nou diluantul. Repetați de mai multe ori până când sângele este amestecat complet cu diluantul. Apoi, umpleți micropipeta până la corpul tubular.

6. Adăugați 3 picături de probă diluată în fereastra de probă rotundă (S) a casetei de testare. Evitați bulele de aer. Porniți cronometrul. După adăugarea picăturilor, nu atingeți și nu mutați dispozitivul de testare timp de 2 minute.

7. Rezultatul testului poate fi citit in 5 minute după adăugarea picăturilor. Dacă rezultatul nu este clar așteptați încă 4-5 minute și citiți-l din nou. Rețineți că un rezultat pozitiv poate fi citit de îndată ce liniile de testare și de control sunt clar vizibile, în majoritatea cazurilor are loc în mai puțin de 2 minute. Nu citiți testul după mai mult de 10 minute.

Interpretarea rezultatelor

Rezultatul testului este pozitiv dacă apare o linie roșie în câmpul de control (C) și în câmpul de testare (T). Linia de test (T) poate fi puternică sau slabă.

Rezultatul testului este negativ dacă apare o linie roșie în câmpul de control (C) și în câmpul de testare (T) nu se formează nicio linie roșie.

Dacă nu se formează nicio linie de control, probabil că nu ați respectat instrucțiunile de utilizare sau testul este defect. Într-un astfel de caz, repetați testarea cu un test nou.

Pozitiv:

Testul indică faptul că există anticorpi IgG pentru Helicobacter pylori în proba de sânge testată. Detecția acestor anticorpi indică o infecție actuală sau din trecut cu Helicobacter pylori. Pentru diagnosticul final și tratamentul posibil, mergeți la medicul dumneavoastră.

Negativ:

Testul indică faptul că nu există anticorpi IgG pentru Helicobacter pylori în proba de sânge testată. O posibilă infecție cu Helicobacter pylori poate fi exclusă. Dacă sunt prezente simptome gastrointestinale, este necesară o investigație medicală.

Depozitare

Păstrați dispozitivul de testare, diluentul și accesoriile la termeratura camerei +10°C…+27°C.

Evitați înghețul. Data expirării este indicată pe punga de aluminiu a dispozitivului de testare și pe cutia de carton exterioară.

Caracteristici de performanță

Atunci când 132 de probe de ser au fost analizate de Biocard™ și de un test comercial valabil IgG-EIA cu valoarea limită la 300 U, au fost obținute următoarele rezultate:

Sensibilitatea si specificitatea testului Biocard™ au fost 93,2% și, respectiv 97,7%.

Probele de sânge diluate și probele de plasmă prelevate de la 19 persoane au oferit un rezultat comparabil cu testul Biocard™.

O probă de ser cu activitate ridicată de acticorpi (peste 50000 EIA-U) a oferit un rezultat pozitiv când a fost diluată atât cu 1:200, cât și cu 1:50 și 1:10.

Avertismente si limitari

– Acuratețea rezultatelor depinde de testarea corectă.
– Dacă instrucțiunile de utilizare nu sunt respectate în detaliu, rezultatul testului poate fi fals.
– Un diagnostic final trebuie făcut numai de către un medic, corelat cu simptomele clinice și cu alte date de laborator.
– Nu folosiți după data expirării.
– Nu utilizați testul dacă punga de aluminiu este deteriorată. Nu utilizați accesorii rupte.
– Toate componentele de testare sunt destinate doar acestui test. Nu reutilizați dispozitivul de testare sau accesoriile.
– Aruncați toate componentele în pachetul original de testare, ca deșeuri menajere obișnuite.
– Diluantul de probă conține azot de sodiu 0,09%. Evitați contactul cu pielea. Nu inghiti!
– Vă rugăm să păstrați Biocard™ Helicobacter pylori IgG departe de copii.

Referinte

Distribuitor:

SC NANO BIO MEDICAL SRL
Intr. Armașului, nr. 12, ap. 2, sector 1, Bucureşti
Tel./fax: +4 021 210 52 40+4 0723 17 44 88,
E-mail: office@nbmedical.ro; www.nbmedical.ro

Producător:

Labsystems Diagnostics Oy Tiilitie 3, 01720 Vantaa, Finland, www.labsystemsdx.com

Tel:+358 20 1557526

Email: support@labsystemsdx.com

Patented: EP1390753

REF 3-028-200 24.11.2017 ro



Call Now Button